[alguerés] Comunicat manifestació 28 de abril: sa die de sa Sardigna contra l’ocupació militar

Lo 28 de abril per “Sa Die de sa Sardigna” gran manifestació de A Foras al Polígon de Quirra contra la guerra i contra l’ocupació militar de la Sardenya.


Contra la guerra

A FORAS – Contra l’ocupació militar de la Sardenya – ha decidit en l’ultima assemblea de Bauladu de tornar a manifestar a los polígons després del gran corteo del 23 de santandria 2016 a Capo Frasca.
Lo 28 de abril, per Sa Die de sa Sardigna, se tenguerà una gran manifestació, aqueixa volta al Polígon de Quirra (PISQ).

En una fase come aqueixa, que veu un creixir de accions militars en Medi Orient i en tot lo món, és sempre més urgent organitzar iniciatives agressions de l’imperialisme i del colonialisme. És aqueixa l’unica manera per obrir esperances i possibilitats de pau i exprimir solidarietat activa a quants subeixen les consegüències de la guerra.

Perqué lo 28 de abril

Volem donar a aqueixa jornada, triada de les institucions per celebrar Sa Die de sa Sardigna, un aspecte diferent respecte a la tradicional celebració amb rituals, testimoniances i folklore “cristal.litzat”. Volem que sigui un mamentu de protagonisme actiu, una jornada de lluita que sigui verament de liberació.

Perqué lo polígon de Quirra

La Sardenya és a lluny de los escenaris de la guerra, ma interessada en calqui manera i còmplice, amb les sues terres amprades per les exercitacions i los test experimentals, primer de anar a matar i atacar altros pòpuls, i amb la fàbrica de bombes RWM de Domusnovas que produeix a ritme continu bombes gitades a damunt de populacions indefeses.

Per aqueix motiu siguerem a Quirra, en aqueix polígon símbol de l’ocupació militar, instituït al 1956 i fins avui lo més gran d’Europa, amb més de 13.000 hectaros. Los efectes damnosos a damunt de la salut de la populació i de l’ ambient són coneixuts i objecte, en aqueix mamentu, de un procés que veu imputats 8 ex generals per los dans a l’ambient, als animals i a les persones que aquell territori lo viuen i lo tengueriven de poguer viure liberament.

Avui s’escriu Quirra i se lligi exercitacions militars, test de tecnologies mortals i recapte al territori.
Demà no tenguerà de ésser més així!

Lloc i horari

L’apuntament és pel 28 de abril a les hores 11.00 a costat del bar Quirra en la vella S.S.125 al km 78.
Los canals de informació i de contacte:
Blog: https://aforas.noblogs.org
Email: aforasinfo@gmail.com
Pàgina Facebook: https://www.facebook.com/aforas2016/